Workshops en activiteiten zondag 4 maart

Zing Jiddisch met mij! 

Efim Chorny

Zangworkshop door Efim Chorny & Susan Ghergus uit Moldavie 

Tijdstip: 10:30 tot 12:00
Locatie: Tresoar – Gysbert Japickseal, Boterhoek 1 – Leeuwarden

Artists in Residence Efim & Susan uit Moldavie zijn voor de derde keer op uitnodiging van de organisatie present op het festival. Tijdens deze workshop Jiddische zang maak je kennis met de kleurrijke Jiddische taal, én wellicht nog veel mooier, deze warme mensen en topartiesten.

Susan Ghergus

Anderhalf uur lang oefen je samen met Efim en Susan bekende en onbekende Jiddische liedjes. Iedereen die Jiddisch wil leren of uit volle borst Jiddische klassiekers en nieuwe liedjes wil zingen is van harte welkom. Yiddish Waves zorgt voor de liedteksten en een gegarandeerd gezellige sfeer!

Luistertip!

Op zaterdagavond 3 maart geven Efim en Susan het concert Five Yiddish Waves in de Westerkerk. Een compilatie van hoogtepunten van de concerten die ze afgelopen twee jaar gaven.

 

 

Di Shmues-krays – Jiddische kletsclub!

foto Saskia Wagenvoort

Een hartverwarmende ervaring in het Jiddisch door Salomon & Paulina Bielasiak (Parijs)

Tijdstip: 12:00 tot 13:00
Locatie: Tresoar – entreehal, Boterhoek 1 – Leeuwarden

Altijd al eens het Jiddisch willen horen in alledaagse dingen? Hier is je kans! Salomon en Paulette komen uit Parijs en zijn echte liefhebbers van het Jiddisch, Klezmermuziek, eten én shmuezn. Ze zijn mameloshn sprekers, dus Jiddische moedertaal sprekers en vinden het heerlijk iedereen mee te nemen in de Jiddische wereld. In de speciaal voor het festival ingerichte shmues-hoek bespreken ze met iedereen die het maar wil de dag onder het genot van een lekker kop koffie of thee en wat lekkers.

Iedereen mag aan komen schuiven om mee te smoezen, in de eigen taal! Ontdek di Shmues-krays: een Babylonische spraakverwarring die hartverwarmend is! Toegang is gratis.