As she sings

Far away in a faroff land lives a child who loves to sing.

She opens up her fragile heart, and her songs, it takes wing.

She sings, she sings

Inez, Lucette, Ginka en Mariya

Vier vrouwen, vier culturen, één verhaal, één podium. Bij dit unieke muziekproject werkt Yiddish Waves samen met festival Explore the North (november 2018) en de Bulgaarse stad Plovdiv, die in 2019 Culturele Hoofdstad is. Met topartiestes die hun roots hebben in de Jiddische, Friese, Bulgaarse en Roma cultuur belooft het concert een muzikale en culturele reis te worden die nog nooit eerder vertoond is.

Lucette van den Berg

Zangeres en initiatiefnemer van het project As she sings Lucette van den Berg neemt de Jiddische partij op zich. Lucette is een van de toonaangevende stemmen van de nieuwe generatie Jiddische zangeressen. Ze heeft opgetreden in theaters, concertzalen en festivals in Europa en Noord-Amerika. As she sings is een van de bijzondere muziekprojecten die Lucette ontwikkelt tijdens LF2018.

Inez Timmer

Zangeres Inez Timmer vertegenwoordigt de Friese cultuur tijdens As she sings. Als frontvrouw van de beroemde Friese folkgroep Irolt en internationale musicalster weet zij als geen ander bruggen te slaan tussen culturen. Haar laatste theaterproducties zijn geïnspireerd op ‘sterke vrouwen’, het interculturele muziekproject As she sings sluit daar naadloos op aan.

Lucette van den Berg (Jiddisch) Ines Timmer (Fries), Ginka Tser (Roma) en Mariya Pasheva (Bulgaars) hebben speciaal voor Explore the North intensief samengewerkt met 4 muzikanten. Het resultaat is een verassend pact tussen heden en verleden. Veelzijdig, melancholisch, opzwepend en meeslepend.

Gastvrije worklabs

Voorafgaand aan de première werden er worklab’s georganiseerd. Publiek en studenten worden uitgenodigd te komen kijken naar de vorderingen. Hoe komt zo’n multiculturele muziekproductie tot stand? Een intiem kijkje achter de schermen om kennis te maken met de verschillende artiesten, verschillende culturen, muziekstijlen en talen die ze vertegenwoordigen.

www.explore-the-north.nl

https://plovdiv2019.eu/en/platform/fuse/123-beauty-and-the-beast/690-as-she-sings

https://plovdiv2019.eu/en/events/1853-as-she-sings-concert-on-1-august-at-7pm