YWM-Productions

foto Saskia Wagenvoort

Naast het organiseren van festival  is Yiddish Waves initiatiefnemer van een aantal bijzondere producties die aansluiten bij de doelstellingen van Stichting Yiddish Waves.

Yiddish Waves wil ruimte bieden aan verscheidenheid, een stem geven aan iedereen, aan individuen en minderheden. Yiddish Waves staat voor de menselijke pluraliteit, van de veelheid aan mogelijke gezichtspunten en positionering in een historisch perspectief. Met muzikale projecten ‘Moeders & Dochters’, ‘Karwansera’ en ‘As she sings’ heeft Yiddish Waves haar gedachtegoed heel 2018 onder de aandacht bij een breed publiek en zoveel mogelijk verschillende culturen.

We hebben met het ontwikkelen van deze producties moeten vaststellen dat het bijna onmogelijk is om nieuwe muzikale producties te ontwikkelen. Muzikanten dragen tegenwoordig het ondernemersrisico van alle facetten van het vak en de mogelijkheden voor fatsoenlijke verdiensten zijn minimaal. Met name voor minderheidsculturen en kwalitatieve hoogstaande muziek is er nauwelijks ruimte.

We hebben om die reden YWM (Yiddish Waves Music) producties in het leven geroepen. YWM is een revolving fund waarmee we muzikanten ondersteunen in het ontwikkelen van hun producties die passen in de doelstelling van de stichting Yiddish Waves.

YWM-recordings

YWM-recordings helpt artiesten met het opnemen, masteren en distribueren van hun nieuwe muzikale productie door ofwel het ter beschikking stellen van apparatuur en expertise en het voorfinancieren van een fysiek album.

Daarnaast beheert YWM-recordings een webshop voor de verkoop van fysieke albums.

zie verder op https://ywm-recordings.com/

Bereikte resultaten:

YWM-Podium

YWM-Podium verzorgt optredens voor muzikale producties. Zaalhuur, promotie, kaartverkoop wordt risicodragend door YWM-Podium georganiseerd.

Hiermee wordt beoogd om de productie naar een groter publiek te brengen en ook om andere zalen te interesseren voor de productie.

Voor meer informatie zie https://ywm-podium.nl/

Bereikte resultaten: